kapitális méretű vaddisznót lőttKapitális méretű vaddisznót ejtett a település határában szerda éjjel a Lentiben élő Hancz Tibor. A kan élősúlyban mintegy 180 kilogrammot nyomott, míg az agyarait 22-23 centiméter közöttire becsülik

A szerencsés vadászat a Parasza Kerkamente Vadásztársaság területén, Nemesnép és Lendvajakabfa között esett. A lenti férfi kifejezetten disznóra ment, a lövés pedig tíz óra magasságában dördült el.

A hatalmas disznót a Nemesnép melletti vadászház udvarán terítették ki. Jól látszottak az állat agyarai, mind a négy ép maradt, ami különösen értékessé teszi a trófeát. Büszke is volt rá a lenti férfi.
- Negyedik éve vadászom, eddig közel ötven disznót lőttem - mondja Hancz Tibor. Szerda este negyed tíz magasságában mentem ki. Jó háromnegyed óra múlva hallottam egy roppanást, majd előbújt a disznó. Távolról is jól látszott, hogy elég termetes, ezért rögtön rálőttem, a nyakát találtam el.

A nagy, 300-as kaliberű Whaterby Magnum fegyver okozta seb azonnal halálosnak bizonyult, a vaddisznó ott helyben összeesett.

kapitális vaddisznó

 

- Lőttem már ennél nagyobb disznót, négy hónapja egy 227 kilós kant ejtettem, de annak agyara valamivel kisebb volt - folytatta Hancz Tibor. Ez azonban biztosan aranyérmes lesz. Szarvasbikából már van aranyérmes trófeám, vadkanból viszont ez lesz az első.

A Lentiben élő vadász két társaságnak is tagja, a csesztregi Parasza Kerkamenti mellett a lovászi Olajbányásznak is. A vadászatot a testvére kedveltette meg vele, aki egyben az elnöke is a csesztregi központtal működő kilenc településre kiterjedő társaságnak. Hancz Tibor saját elmondása szerint minden alkalommal nagyvadra megy, a gímeket és a vaddisznót kedveli, de a jövőben külföldön például a szomszédos országok hegyeiben és Afrikában is szeretné kipróbálni magát.

Forrás: Zalai Hírlap