nefag dám trófeamustraAz előző évek hagyományaihoz hűen a NEFAG Zrt. Pusztavacsi Erdészete a szomszédos vadászatra jogosultak partnerségével, az idei évben is megszervezte a Pusztavacsi térségben a 2010. évi dám barcogási időszakban elejtett trófeák bemutatásával, a DÁM TRÓFEA MUSTRÁT.
A rendezvény 2010. november 11.-én zajlott a NEFAG Zrt. Pusztavacsi Erdészetének vadászházánál.  A szemlét Dégi Zoltán a NEFAG Zrt vezérigazgatója nyitotta meg, majd Szabó Ferenc a Vidékfejlesztési Minisztérium Vadászati Osztályának vezetője méltatta a szakmaiság jegyében, az ilyen és ehhez hasonló rendezvények fontosságát. Az ünnepélyes megnyitó után Fehér Sándor a NEFAG Zrt. termelési és kereskedelmi vezérigazgató – helyettese vette át a házigazda szerepét és ismertette a rendezvény célját és programját.

Az általános információk után az elejtésben közreműködő hivatásos vadászok adtak trófeánkénti tiszteletadással szakmai értékelést az egyes trófeák jellemző tulajdonságairól, az elejtés előtti bírálatok szempontjairól, valamint a hivatalos trófea bírálat eredményeiről. A szakmai értékelések után az érdeklődők egyéni ízlésük alapján tekinthették meg a szemlére felsorakoztatott mintegy 70 dám trófeát.
Különleges áhítat övezte az idei esztendőben a NEFAG Zrt. Pusztavacsi Erdészetének vadászterületén elejtett legnagyobb dámbika trófeáját, amelynek egyedi habitusa és kiemelkedő 5,14 kg-os tömege méltán emelte ezt a trófeát, a „mustra rekord” és a terület mintegy 130 éves történelmi rekordere rangjára.

A meghívásnak nagy örömünkre széleskörű szakmai közönség tett eleget. Képviseltette magát a Fővárosi és Pest Megyei, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Vadászati Hatóság, valamint mindkét megye érdekképviseleti szerve, a mértékadó vadászati sajtó munkatársai, a dámmal gazdálkodó állami erdőgazdaságok szakemberei, a Vadászati Kulturális Egyesület valamint a szomszédos vadászatra jogosultak és szakmai érdeklődők.
A trófea mustra ünnepélyes részének zárása előtt Szabó Zoltán, a Fővárosi és Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Földművelésügyi Igazgatóság Vadászati és Halászati Osztályának vezetője elismerő mondataival a rendezvényt, a vadgazdálkodási együttműködések és a szakmai tervezések bemutatójának és példaképének nevezte.

Az ünnepélyes zárást Fehér Sándor a rendezvény házigazdája, a tartamosság és a szakmaiság eredményei a vadgazdálkodásban, vezérfonalú gondolataival és a következő évi találkozás reményében tartotta meg.  Magyar István műszaki és vadgazdálkodási vezető.

Forrás: ForestPress