Tengerdi Győző Alsóperén a 9,45 kilogrammos bika trófeájával (Fotó: Szabó Péter Dániel)Megyei körkép - A megye több pontján jónak mondható a szarvasbőgés, ennek megfelelően gyűlnek a trófeák. Már aranyérmes agancs is van.

A korábbi jó területek szinte csendesek, ahol pedig nem is várták a vadászok, megjelentek a jó bikák - nyilatkozta lapunknak Baracskay Lajos, a Veszprém Megyei Vadászkamara titkára.

A gímszarvasok nászát akadályozza a nagy meleg, a szárazság. Még egy jó hétig tart a szarvasbőgés, a szeptember 20-a utáni időszak már utóbőgésnek számít.

Az ajkai Fekete István Vadásztársaság területén lőttek a tavalyi megyei rekordhoz hasonló nagy bikát. A trófea súlya 11,75 kilogramm volt, a bika korát 11 évesre becsülték. Az agancsot 228,99 pontra értékelték, ami magasan aranyérmes minősítés.

A Dél-bakonyi Vadásztársaság ugyanattól a bikától évek óta talált hullott agancsot, amiket a pápai agrárexpón érdekességként be is mutattak. Az idén a bikát sikerült terítékre hozni, a trófeája 10,52 kilogrammot nyomott, korát 16 évre becsülték.

A Verga Zrt.-nél is van egy-két jó trófea, tudtuk meg Tengerdi Győző vezérigazgatótól. Alsópere térségében lőttek egy 9,75-ös és egy 9,45-ös súlyú trófeás bikát. Előbbit még nem bíráltatták, utóbbi viszont 208,58 pontot kapott, külföldi vendégvadász ejtette el.

A Sümegi Kinizsi Vadásztársaság területén mozgalmas két héten vannak túl, de különösen ez a hét volt eredményes, mondta Grízbacher József vadásztársasági elnök. Az eddigi mérlegük 4-4 darab nyolc, illetve hét kiló körüli, valamint 3-3 hat, illetve öt kiló körüli trófea.

Forrás: Napló Online / Fotó: Szabó Péter Dániel