taeg trófeaszemleHelyenként késő őszi hangulatú időben, 2011. október 8-án került sor a Győr-Moson-Sopron megyei Röjtökmuzsaj melletti Júlia úti vadászháznál a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. hagyományos trófea mustrájára.
A rendezvényt a Lővérek Vadászkürt Együttes nyitotta meg, majd dr. Jámbor László vezérigazgató, mint házigazda köszöntötte a megjelent vendégeket és az erdőgazdaság hivatásos vadászait.

Ezt követően Kiss József vezérigazgató-helyettes adott rövid szakmai tájékoztatást az idei szarvasbőgési szezon eredményeiről. A trófea mustrára hetedik alkalommal került sor és a helyszínen mindenki által megtekinthető évekre lebontott statisztikai táblázat szerint a 2011. évi szezon az előző évek átlagának felelt meg, néhány vonatkozásban valamivel jobb volt annál.
Aranyérmes trófeát a vendégvadászok nem hoztak terítékre, de ez nem is jellemző a területre. Az érmes arány a szeptemberben elejtett 87 bika vonatkozásában 54 százalék volt (47 db), melyből 12 db ezüst, 35 db pedig bronzérmet kapott. Az átlagsúly 5,9 kg. A vezérigazgató-helyettes összegzésként megállapította, hogy az előzőekben közölt adatok jól mutatják a terület vadbőségét. Ahhoz azonban, hogy ilyen eredmények születhessenek színvonalas vadgazdálkodásra és a szakszemélyzet odaadó munkájára van szükség, melyért köszönetet mondott az érintetteknek.

A trófea kiállítás színvonalát nagymértékben emelte az a gyönyörű erdei környezet, ami a Júlia úti vadászházat övezi. A vadászházban Kőhalmy Tamás vadászfestő kiállítása színesítette a programot.

A csípős idő ellenére a trófea bemutatón rekord számú vendég jelent meg, akik egymásnak, hozzátartozóiknak büszkén mesélték szarvasbika vadászatuk felejthetetlen élményeit és a kísérő hivatásos vadászokkal – ki tudja hányadszor – felelevenítették az elejtés körülményeit.

Forrás: ForestPress