trófeamustra szlovákiábanMiskolcról, Putnokról is voltak vadászok a trófeakiállításon. A jelentős eseményen a Rozsnyói járás vadászainak a múlt évben elejtett trófeáit szemlézték, minősítették és bírálták el a szakemberek, amelyek ezt követően a művelődési ház nagytermében lettek kiállítva, közszemlére téve.

A Szlovákiai vadásztársaságok elnökei értékelték az elmúlt év vadászati teljesítményt. A rendezvény megnyitóján magyar részről, Dr. Székely László az Észak Magyarországi Vadász Szövetség elnöke méltatta a szlovák és a magyar vadász barátságot.

A két ország vadászati törvényei eltérőek, ezért a kiállítás szakmai tapasztalatcserére is alkalmas volt az egész napot felölelő rendezvényen. A művelődési házban és előtte lévő tágas udvaron a vadászok megvásárolhatták a vadászathoz elengedhetetlen felszereléseket.



Magyarországról is több képviselő volt jelen. Putnokról az Alsógömöri, és a Kossuth vadásztársaság elnökei vettek részt az eseményen. Gyurán János az Alsógömöri Vadásztársaság elnöke elmondta, hogy több évre nyúlik vissza a kapcsolat, amelyet ápolnak a Rozsnyó járásban működő vadásztársaságokkal. A Szlovákiai vadászok rendszeresen részt vesznek a Putnokon minden évben megrendezésre kerülő Gömör Expó-n.

A lepkevadászok is kiállítottak. Napjainkban egyre ritkábban lehet valódi repülő, színes pillangóval, lepkével találkozni. A kiállításra látogatók szebbnél szebb pillangót, lepkét csodálhattak meg, igaz már csak preparált formában.

Farkas Pál a putnoki Kossuth vadásztársaság elnöke kiválónak értékelte a két ország vadászainak kapcsolatát. Elmondta továbbá, az igaz, hogy Szlovákiában mások a vadászati szokások, törvények és ezért jók a két ország vadászai között a szakmai megbeszélések, tapasztalatcserék. A jelenlévők megkóstolhatták az őzből, szarvasból és vaddisznóból készült ételkülönlegességeket.

Forrás: Amerika-Magyar Hírújság