egererdő trófeaszemleAz elmúlt két évben csak az Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészete rendezett szemlét a területén a bőgésben elejtett gímtrófeák bemutatására, idén viszont a cég mind a hét erdészete képviseltette magát az október 17-ei rendezvényen, a festői fekvésű Nagyhalmaj-tisztáson.

A mintegy 200 főnyi jelenlévőt Dudás Béla, a házigazda Mátrafüredi Erdészet vezetője köszöntötte, majd dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója mondott megnyitóbeszédet. Kiemelte a trófeás vad elejtésének ünnep jellegét, ami mind a vadász, mind kísérője számára jeles napnak számít.

Ezután ifj. Nagy Károly, a cég vadászati csoportvezetője az ez évi trófeákról adott részletes tájékoztatást. Az Egererdő Zrt. területein a bőgésben 105 bikát lőttek, ezek közül 31-et külföldi bérvadász ejtett el. A szemlére 82 trófeát hoztak el. Összesen 27 trófea lett érmes, az idei „termés” egy arany-, négy ezüst- és 22 bronzérem, gyakorlatilag megegyezik az elmúlt év eredményeivel. (Tavaly eggyel kevesebb bronzérmes bika került terítékre.) A trófeák átlagsúlya ez évben 5,35 kilogramm volt.

A legnagyobb trófeát viselő bikát ez évben olasz vendégvadász lőtte, a cég szilvásváradi erdészetének területén. Súlya 8,73 kiló, 210,21 CIC-ponttal lett aranyérmes. Heves megye valószínűleg 2012-ben legerősebb trófeájának sok csodálója akadt a helyszínen.

Az Egererdő Zrt. csaknem 60 ezer hektáron folytat vadgazdálkodást.

Forrás: ForetPress