gyönyörű szarvasbikaAz elmúlt évekhez viszonyítva gyengén, későn kezdődött a bőgés a Szép Zala Vadásztársaság területén, így ez megnehezítette a vadászatot.
Tóth Lajos vadászmester és csapata mégis szép eredménnyel büszkélkedhet, mivel három kiváló bikát sikerült a vendégekkel meglövetni. Íme, a legnagyobb!

Szeptember 12-én az esti lesvadászatkor a bőgőhelyre több bika is érkezett, ez a 14 évesre bírált több éve ismert volt. Az elejtéskor a lővilág végén két tehénnel jelent meg. Az elejtő dr. Dieter Wissmach német vadász, kísérője Tóth Lajos vadászmester volt. A bika fizetősúlya 12,8 kilogramm, 241,28 pont.

Ami a többi bikát illeti, a második agancsos szeptember 17-én, esős, ködös hajnalon, cserkelés közben került terítékre, elejtője Gerard Lagrange francia vendégvadász, szintén Tóth Lajos volt. Az agancs fizetősúlya 12,03 kilogramm volt, 237,51 pontot kapott. A harmadik dalia szeptember 20-án, ugyancsak ködös, esős időben, esti lesvadászaton jött ki több tehénnel az erdőből. Elejtője Constantini Pierpaolo olasz vadászvendég, kísérője Dávid Krisztián vadőr volt. A fizetősúlya 11,62 kilogramm, a pontszám pedig 232,18 volt.

Forrás: HuntingPress