Göndör Adrienn Baranyában vadászik, és tavaly két bronzérmes kannal is megajándékozta Diana. A nagyobbik több mint másfél mázsát nyomott.

„Már majdnem két éve járok vadászni – sajnos még csak vendégként – a szigetvári Dél-Zselic Vadásztársasághoz (az Okos vadászati térképen itt). Ezalatt az idő alatt egyre jobban megismertem a vadásztársaság területén a vad életét, szokásait, természethez való alkalmazkodásukat és nem utolsó sorban a zselici táj szépségét és morcos oldalát is.

Már augusztus vége, szeptember eleje óta tudtam, hogy több nagyobb vaddisznó él a területen, láttam nyomukat, pihenőhelyeiket. Esetenként hallottam is, ahogy kisebb-nagyobb konda törte a bokros részen a gallyakat, de ha ki is jöttek, gyorsan visszaváltottak, vagy egyáltalán nem is mutatták meg magukat. Többször be is jártam a nyomok, a pihenőhelyek alapján az útvonalat, de soha nem voltunk egyszerre egy helyen.

Október 18-án a kitartás odavonzotta a szerencsémet. Vadkárelhárító vadászaton a csertői égeresben levő lesen ültem körülbelül fél órát, amikor hallottam a konda zaját, a malacok visítását. Elég hosszan mozogtak a sűrűben, majd hirtelen elhallgattak. Ismét eltelt egy jó félóra, és az ellenkező oldalon ropogtak az ágak. Néhány perc múlva a szürkületben szabad szemmel is jól láthatóan kilépett egy disznó. Nagy volt, tudtam, hogy ez az, amire több héten át vártam. Felvettem a puskát, ekkor elindult felém. Mivel a les mellett volt az égeres, féltem, hogy gyorsan bemegy, ezért ráfütyültem. Megállt, figyelt. Ez az idő elég volt, hogy célozzak és lőjek. A kan tűzben rogyott. Gyorsan telefonáltam a társamnak, aki nemsokára megérkezett. Odamentünk a disznóhoz, és láttam, hogy nem tévedtem: az egyik „uralkodó” volt. Megadtuk számára a tiszteletet, majd örömmel láttam, hogy érdemes volt annyit figyelni és járni utána. A zsigerelt súlya 157 kg volt, kisagyara 11, a nagyagyara 20,5 centiméteres. A bírálaton bronz minősítést kapott.

Korábban, április 24-én is sikerült elejtenem egy vadkant a területen, ami szintén bronzérmes lett, 112,65 ponttal. Kisagyara 11, nagyagyara 20,2 és 20,4 centiméteres volt, zsigerelve 96 kilogrammot nyomott.

Forrás: HuntingPress