jotekonysagi vizslaversenyA jó ügy érdekében vetődtek a vadakra a négylábúak a hétvégi vizslaversenyen, ahol huszonegy versenyző mérhette össze ügyességét a különböző számokban.

A jótékonysági vadelhozó versenyen összegyűjtött nevezési díjakat a Szegedi Újszülött Mentő Alapítványnak ajánlották fel.

Három évvel ezelőtt egy ceglédi rendezvényen, az eredményekre várva unatkozott pár versenyző, köztük én is, ott született meg a jótékonysági verseny ötlete, akkor egy beteg kisfiúnak adtuk a pénzt. A jelek szerint sikerült hagyományt teremtenünk az Országos Vizsla Klub rendezvényein– mondta el Vörös László, az esemény szervezője.

Második alkalommal rendezte meg a Délvidék Kupa CACIT Vízi-Mezei versenyt az Országos Vizsla Klub, melyet angol és kontinentális vizslák számára hirdettek meg Szegeden. A szervezőtől megtudtuk, hogy a jelentkezők száma a tavalyihoz viszonyítva a duplájára nőtt, idén 21 indulója volt az eseménynek. A Kastélykert fogadóban tartották meg a vízi-mezei versenyt, melynek teljesítése komoly erőfeszítést igényel, mely során a kutya kiképzettsége számít. Az eredmény megmutatja, hogy a kutya megfelel-e a vizsla eredeti munkaterületét jelentő apróvadvadászat követelményeinek.

A mezei keresésnél a kutyáknak az élő vadat kellett megtalálniuk, majd jelezni azt a vadász számára, ez komoly fegyelmi munkát igényel az ebtől. A vízi munkánál pedig a vízen élő kacsa nyomán kell a vadra bukkanniuk – nyilatkozta Vörös László.

A vasárnapi vadelhozó versenyen a lőtt vad egy terítékre volt elhelyezve, amelyről a vizsláknak egy szalmabála tetejére kellett elvinniük az elejtett állatot. A nem mindennapi fegyelemmel rendelkező ebeknek a feladatot időre kellett teljesíteniük. A nevezési díjakból 98 ezer forint gyűlt össze, melynek felét a Szegedi Újszülött Mentő Alapítvány kapta, a másik felét pedig a győztes Vörös Henrik, aki saját részét is az alapítványnak adományozta.

A II. OVK CACIT Délvidék Kupa győztesei:

Ladányi Zoltán, Csipkéskúti Czókmók nevű rövidszőrű magyar vizslájával
Tauber István, Nagyalföldi vadász Pajti nevű rövidszőrű magyar vizslájával
Tauber István, Csipkéskúti Hékás nevű rövidszőrű magyar vizslájával

Forrás: Szeged.ma