cact vizsla foversenyA dunántúli régióban 10 kutya és vezetője indult a megmérettetésen, közülük 8-an jutottak be a főverseny döntőjébe.


Az Országos Magyar Vadászkamara központi szervezete és a Baranya vármegyei Területi Szervezete rendezésében, együttműködve a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségével zajlott a CACT Vizsla Főverseny Dunántúli Regionális Versenye. Az elődöntőn 7 vármegye képviseltette magát, közülük Baranya 3, Veszprém 2, a többiek 1-1 kutyával indultak. A 10 kutyából 8 jutott be a döntőbe.

Agyaki Gábor, az Országos Magyar Vadászkamara hivatásos vadász alelnöke és lapunk főmunkatársa a versenyről elmondta, hogy erős és színvonalas versengés zajlott, a nehéz feladatok és szigorú bíráskodás mellett 8 kutyának sikerült bejutnia az országos döntőbe.

A verseny helyszíne a Baranya vármegyei Martonfán, a Karasica Völgye Vadásztársaság területén volt, ahol az erdei feladatokat a Mecsekben, az mezeieket pedig a hegység lábánál fekvő területeken oldották meg az indulók.

Az elődöntőt Kapronczai Tamás Somogy vármegyei tájegységi fővadász nyerte Kaposmenti-Vadász Akku rövidszőrű német vizsla kan kutyájával, a második Hári Csaba lett Nádberki Vadász Bodza rövidszőrű magyar vizsla szuka kutyájával Veszprém vármegyéből, a harmadik helyen pedig Kreszl Zsolt végzett Iregi Kacsavadász Boni drótszőrű német vizsla szuka kutyájával Tolna Vármegyéből.

Forrás: Nimród