vizslak harcaA Német Vizsla Klub Magyarország (NVKM) február 3-án Szent Hubertus Versenyt rendezett az FCI VII. fajtacsoportjába tartozó fajták részére.


Az eseménynek, melyet az Országos Magyar Vadászkamara Pest vármegyei Területi Szervezete is támogatott, a Ceglédi „Széchenyi Zsigmond” Vadásztársaság adott otthont. A részletekről a vadásztársaság elnöke, Földi Pál számolt be a Nimród Vadászújságnak.

Amikor a klub azzal keresett meg, hogy nálunk tartanák a versenyt, örömmel álltunk az ügy mellé és nem csak a helyszínt biztosítottuk, hanem az étkeztetéstől a teljes lebonyolításig oroszlánrészt vállaltunk. A verseny maximális résztvevői létszámmal zajlott, a 16 nevezett kutyából kb. fele-fele volt a német és a magyar vizslák aránya.

Annak ellenére, hogy első alkalommal rendeztünk ilyen jellegű programot, rendkívül pozitívak a visszajelzések. Mind a szervezők, mind a résztvevők elégedetten nyilatkoztak a terület adottságait, gondozottságát és vadbőségét illetően, és mi is jó tapasztalatokat szereztünk. A körülmények alaposan próbára tették az ebek képességeit, ugyanis nagy volt a természetes vadmozgás, felugrott egy-egy őz, illetve nyúl, így meglehetősen izgalmas volt a megmérettetés” – mondja az elnök.

A verseny vezetőbírója Fehér Zsolt, a két bírói kör tagjai pedig Bajorhegyi Tünde és Hinkó Miklós, valamint Babiczky Attila és Panyor Diana voltak.

A versenyzők az értékes tárgynyeremények (szállítóboksz, kutyatáp) mellett a NVKM jóvoltából egy őzbak elejtési lehetőséget is nyerhettek a Ceglédi „Széchenyi Zsigmond” Vadásztársaság területén.

1. helyezett: Varjúvadász Alpár (rövidszőrű magyar vizsla), vezetője Pulai István

2. helyezett: Kaposmenti-Vadász Akku (rövidszőrű német vizsla), vezetője Kapronczai Tamás

3. helyezett: Csipkéskúti Sarló, (rövidszőrű magyar vizsla), vezetője Tauber István

A szervezők további 3 díjat is kiosztottak:

„A legfiatalabb rövidszőrű magyar vizsla szuka különdíja” (díját a Országos Vizsla Klub ajánlotta fel): Krúdy Hill Bodza (rövidszőrű magyar vizsla), vezetője Lakos Gergely

„A legbiztonságosabb fegyverkezelés”: Tauber István, Csipkéskúti Sarló (rövidszőrű magyar vizsla)

„A legjobb kutya és vezető páros”: Kevi-Lator Inez, (rövidszőrű német vizsla), vezetője Forgó Flórián

Terveik szerint a szervezők a jövőben egy emlékversenyt szeretnének életre hívni és az adott év győztese egy vándorkupát vihet majd haza.

Forrás: Nimród