kotorékeb tacskóNincs esélyük a ragadozóknak a kotorékebek ellen - Angliában már betiltották
Egyenlőtlen harc, legalizált állatkínzás a rókák kotorékebes vadászata - vélekednek az állatvédők. Az életre-halálra folyó erdei viadalokat szinte kizárólag a kutyák nyerik, Angliában már be is tiltották az ősi vadászmódszert Az állatvédők szerint jogos a kérdés: ha a harci kutyák egymásra uszítását a törvény szigorúan bünteti, vajon miért engedélyezik az erdei állatviadalokat? A kotorékebeket kutyakiképzők készítik fel a rókák elleni harcra, és a vesztes biztosan a vörösbundás lesz.
Angliában 2004-ben tiltották be a rókavadászatnak ezt a módját, mivel állatkínzásnak minősítették.
Seres Zoltán, az Orpheus országos állatvédő egyesület vezetője szerint az efféle rókavadászat úri hóbort, amit semmi sem indokol. - Ha túlságosan elszaporodnának a rókák, akkor indokolt a ritkításuk, de nem ilyen módon. A kutyák rókákra uszítása nem más, mint állatkínzás - állítja.
Holló István tizenöt éve sportvadász, és egészen másként látja a helyzetet.
- A rókavárak tele vannak tetemekkel, apró nyulak, fácáncsibék maradványaival. Higgyék el, a róka sem óvatosan, fájdalommentesen bánik el ezekkel az állatokkal, ezeket miért nem sajnálják az állatvédők? - teszi fel a kérdést a vadász.

Forrás: Bors