földhöz csapódott helikopterFöldhöz csapódott felszállás közben egy helikopter a Somogy megyei Nagybajom külterületén vasárnap délután - közölte a járművet üzemeltető kft. ügyvezetője. A gépen tartózkodók közül négyen súlyosan, közülük egy életveszélyesen, egy könnyebben sérült. Két személyt feszítővágóval szedtek ki a roncsokból. A Gazella típusú bérelt gép magáncélú repülést végzett - tette hozzá Szalai Zoltán, aki a baleset okáról egyelőre nem tudott felvilágosítást adni.

vadkárfelmérés közben lezuhant helikopter

A Somogy megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 14 óra 29 perckor érkezett a riasztás a légi balesetről. A Gazella SA 34 típusú helikopter Csányi Sándornak, az OTP Bank Zrt. elnök-vezérigazgatójának a birtokáról, a régi munkásőr bázisról szállt föl. A felszállópálya és a szerencsétlenség helyszíne között mindössze 100-150 méter a távolság.
A helikopter Csányi Sándornak, az OTP Bank Zrt. elnök-vezérigazgatójának a tulajdonában lévő Alexander kft-é, amely úgynevezett "szárazbérbe" adta a gépet, azaz csupán a helikoptert bocsátotta a szolgáltatást igénybe vevők rendelkezésére, sem pilótát, sem más egyebet nem biztosított hozzá - jegyezte meg Szalai Zoltán.
– Felszállás után három durranás hallatszott, mint amikor utógyújtása van egy motornak – közölte a vezérigazgató. – Száz métert repülhetett a gép, nem tudott felemelkedni, ez volt a szerencséjük. A mezőgazdasági területen a vadkárt akarták felmérni.
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy Nagybajom külterületén, a Mélyéger nevű erdőrészen csapódott földbe felszállás közben a gép.
A balesethez 14:05-kor riasztották a tűzoltókat. A gépen négy férfi és egy nő volt, közülük négyen súlyosan, egy személy könnyebben sérült meg. A sérülteket három helikopter és mentőautók szállították a kaposvári, a zalaegerszegi és a pécsi kórházba - mondta Gergely Mónika.
A független, szakmai vizsgálat első helyszíni megállapításai szerint a gép a felszállási helytől 200 méterre egy erdős terület fölött esett le. A gép fedélzetén lévő öt személy megsérült, valamennyiüket kórházba szállították - tette hozzá Bajkó Erika.

Forrás: MTI