avartuz 02Vasárnap délután ismét felcsaptak a lángok a Dorog és Kesztölc között található erdős területen.

Az esztergom-kertvárosi polgárőrök az esztergomi társaikkal és a később kiérkező tűzoltókkal együtt másfél órányi megfeszített munka után tudták eloltani az újabb bozóttüzet.

Néhány héttel ezelőtt már éjfélt ütött az óra, amikor az Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség egységei furcsa fényekre figyeltek fel. Mint utóbb kiderült, lángra kapott a tarló és a tűz a későbbiekben már nyaralókat is veszélyeztetett. Akkor a tűzoltókkal együtt sikerült eloltaniuk a tüzet.

Vasárnap délután a polgárőrök negyed 2-kor a 117-es úton haladtak Kesztölc irányába, amikor felfigyelte az erdőből felszálló füstre. Nagy Lászlótól, a csapat vezetőjétől megtudtuk, hogy jó helyismeretüknek köszönhetően hamar a helyszínre értek és porral oltó eszközökkel megkezdték a munkálatokat.
A szél miatt a lángok iszonyatos sebességgel terjedtek a hétvégi házak irányába és szinte pillanatok alatt a tűz martalékává váltak a cserjék és a gyümölcsfák. A szolgálatot teljesítő polgárőrök elmondása szerint nagyjából két futballpályányi területen gyulladt meg a növényzet.

A Katasztrófavédelem értesítése után két tűzoltó egység, valamint újabb kertvárosi és esztergomi polgárőrök érkeztek a helyszínre, ahol az időközben az illegális szemétlerakóra átterjedt tüzet lapátokkal, porral oltó berendezésekkel sikerült megfékezniük.

Forrás: Hídlap.hu