duvadgyerites hevesImmár hetedik alkalommal hirdetett dúvadgyérítési napokat a Heves Megyei Vadásztársaságok Szövetsége Heves vármegyében 2024. január 19. és 29. közötti időszakra. Már hagyományosan a Tepélyi Vadászati Társaságnál, Tepélypusztán a Hotel Fauna udvarán került sor a közös teríték elkészítésére január 29-én délelőtt.

Tizenöt vadászatra jogosult részéről érkeztek vadászok és hozták el a megadott időszakban elejtett vadat. A vadászaink lelkesedése töretlen, az idén is nőtt a teríték a tavalyi évhez képest. A záróterítékre került 105 db róka, 4 db aranysakál, 4 db borz, 3 db nyest, 17 db dolmányos varjú, 24 db szarka és 24 db szajkó, összesen 181 db vad.

A dúvadgyérítési héten rész vett vadászatra jogosultak:

Aranyfácán Vadásztársaság – Hatvan

Átányi Vadásztársaság

Atkári Bíbic Vadásztársaság

Boldogi Vadásztársaság

Cseralja Vadásztársaság – Aldebrő

Grassalkovich Vadásztársaság – Kál

Gróf Károlyi Mihály Vadásztársaság – Kápolna

Hevesi Forrás Vadásztársaság

Kömlői Földtulajdonosi Vadásztársaság

Laskó-Rima köze Vadászati Egyesület – Poroszló

Laskó Völgye Vadásztársaság – Füzesabony

Pélyi Tiszatáj Vadásztársaság

Tarnaőrsi Dózsa Vadásztársaság

Tepély Vadászati Társaság – Füzesabony

Tiszanánai Természetbarátok Környezet- és Vadgazdálkodási Egyesülete

A teríték melletti tiszteletadást és Polónyi György elnök úr köszöntőjét követően Demeter Erzsébet főosztályvezető a területi vadászati hatóság részéről és Kovács István János vadászmester a Heves Megyei Vadásztársaságok Szövetsége részéről értékelte a dúvad hetet. A megjelentek már szintén hagyományosan egy ebédet is elköltöttek a házigazda jóvoltából, melyet követően részletes kiértékelés történt Kovács István János részéről Dr. Kovács Imre tájegységi fővadász segítségével. Minden résztvevőnek emléklapot kapott, valamint a három legeredményesebb résztvevő ajándékot is átvehetett.

A hangsúly a találkozáson, a vad iránti tiszteletadáson, a baráti beszélgetéseken és a szakmai tapasztalatcserén volt!

Ezúton is köszönöm a megjelenteknek a részvételt, a Tepélyi Vadászati Társaságnak a helyszínbiztosítást és vendéglátást, Lakatos Annának a kürtszót, valamint nem utolsó sorban gratulálok az eredményhez!

Forrás: Kovács István János s.k. – OMVK / Agrojager