kunszentmiklos orvvadaszA Kunszentmiklósi Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint orvvadászat miatt vádat emelt egy férfival szemben, akinél gépkarabély, pisztolyok, puskák és több mint félezer lőszer került elő.

A vád szerint a Kunszentmiklós környéki községben élő férfi2 023. július 14-én, este, motorkerékpárral a szántóföldje közelében lévő vadászterületre ment és ott egy engedély nélkül tartott 0,22 kaliberű lőfegyverrel kilőtt egy rókát. A kunszentmiklósi járőrök a helyszínen tetten érték a vadászati engedéllyel sem rendelkező vádlottat.

Az otthonában tartott kutatás során a nyomozók valóságos fegyverraktárat találtak. A házilagos kivitelű egylövetű pisztolyról, öntöltő pisztolyról, céltávcsővel felszerelt gépkarabélyról és több puskáról kiderült, hogy működőképes tűzfegyverek. Emellett lőfegyvernek minősülő légfegyver, továbbá több mint félezer töltény került elő.

A fegyverek és lőszerek megszerzéséhez, valamint tartásához a férfinak nem volt engedélye. Az ügyészség a férfit lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint orvvadászat bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta. Bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

A rendőrségi szemlefotókon a kutatás során lefoglalt tűzfegyverek és lőszerek láthatók.

Forrás: Ügyészség / Agrojager