hurokkal öltek az orvvadászokÁllatkínzás miatt emelt vádat a Kaposvári Városi Ügyészség egy fiatalkorú és három felnőtt férfival szemben, akik hurkolással vadásztak a Nagybajom környéki erdőben. A két fiatalabb vádlott januárban egy délelőtt a Nagybajomhoz tartozó vadászati területre, az úgynevezett Már-szigetre mentek, ahol egyikük négy darab sodronyból készített hurkot helyeztek el 30-40 centiméteres magasságban.

Két nappal később a vádlottak ismét kimentek a vadászterületre. Látták, hogy a hurkokban egy vemhes gímszarvastehén és egy gímszarvasborjú fekszik (az állatok értéke összesen 300 ezer forint). A szerencsétlen állatok a hurokban saját magukat megfojtva, több órás szenvedés után múltak ki. A vádlottak az elejtett állatokat segítség nélkül nem tudták elszállítani, ezért visszamentek Nagybajomba, és mindketten segítségül hívták édesapjukat.
Négyen mentek vissza az erdőbe, ahol az elejtett állatokat kizsigerelték, megnyúzták, feldarabolták, kicsontozták, majd a vadhúst elvitték. A lopott húst zsákokba tették és kerékpárral akartak elmenekülni a helyszínről, de a rendőrök elfogták őket.
Az ügyészség a négy férfi ellen állatnak különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat. A vádlottak közül az a fiatal, aki a hurkokat kihelyezte, előzetes letartóztatásban van.

Forrás: Sonline