Kittenberger Kálmán életéről forgattak filmetVeszprém - Bemutatták kedden a Kittenberger Kálmán életéről forgatott filmet az állatkertben. A filmet több tévécsatorna is levetíti.
A Veszprém Tv alkotását stílusosan Böbe majom tanodájában mutatták be először, ahol Porga Gyula alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket, majd Török László állatkert-igazgató mondott köszöntőt.

A film alkotóit az állatkert előző igazgatója, a forgatásra megbízást adó Kittenberger Zoo Alapítvány elnöke, Sigmond István mutatta be: Somody Zsuzsannát, Balogh Istvánt és Szegedi Lászlót.

A vetítés előtt Matskásy István, a Magyar Természettudományi Múzeum igazgatója, valamint Fáczányi Ödön, az országos vadászkamara kulturális bizottságának elnöke méltatta Kittenberger munkásságát, aki nemcsak híres vadász, de szenvedélyes zoológus és gyűjtő is volt.

Természettudományos munkája - ahogy azt a film is bemutatja - kiemelkedő. Az alkotást nyolc helyszínen, számos tárgyi és képi dokumentum felhasználásával készítették szponzorok, támogatók és a zooalapítvány támogatásával.

A 32 perces filmet több országos televízió is bemutatná a visszajelzések szerint, elsőként természetesen a Veszprém Tv vetíti le hamarosan.

Forrás: Napló Online