orvvadászt fogtak a vadászokNyírpazony határában találtak egy orvvadászt pénteken a területileg illetékes vadásztársaság emberei Magaslesről szúrták ki az orvvadászt a vadászok pénteken este Nyírpazony és Oros határában. A férfi már kezdte összerakni a lőfegyverét, amikor a Nyíregyházi Vasas Vadásztársaság épp ott lévő tagjai feltartóztatták és értesítették a rendőrséget. Lőfegyverrel való visszaélés miatt indult eljárás ellene.

Móra István, a vadásztársaság vezetőségi tagja a Független Hírügynökségnek elmondta: az orvvadász éppen a fegyverét kezdte el összerakni péntek este, amikor a vadászok felfigyeltek a gyanús alakra. El akarták fogni, de ő fegyverét hátrahagyva megpróbált elmenekülni, motorra pattant, mire a vadászok terepjáróval eredtek utána. Sikerült feltartóztatniuk, és értesítették a rendőrséget. Az illetőt egyébként már ismerték a vadászok, mert korábban egy társukra támadt, és azt is gyanították, hogy folyamatosan dézsmálja a vadállományt a területükön. Az orvvadász lakásán a rendőrök házkutatást tartottak, találtak véres bálazsineget, kést és fűrészt, sőt, külön nyúzó helyiséget is, amiből arra következtettek, hogy a férfi rendszeresen boncol, darabol fel vadakat a lakásán.

A rendőrség lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt indított nyomozást a férfi ellen, aki szabad lábon védekezhet - tájékoztatott Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Forrás: FH