orvvadászok levágták a szarvasbika koponyájátOrvvadászok lőtték le a szarvasokat. Miért vágták le a szarvasbikák koponyáját?
Egy nagyobb és két kisebb szarvasbikát lőttek ki a napokban orvvadászok a nagykanizsai Hubertus Vadásztársaság területén. A három tetemet - melyet a Nagyrécse melletti Bacónaki- hegyen egy repcetáblában találtak meg - csütörtök délelőtt mutatta meg a vadásztársaság elnöke a rendőröknek. A helyszíni szemle során a hatóság emberei is meggyőződhettek arról, hogy helyismerettel rendelkező orvvadászok csaptak le az állatokra. Szerda este egy névtelen telefonáló jelezte, hogy a Bacónaki-hegy ezen részén három szarvasbikát lőttek ki - mesélte Kiefer Károly, a nagykanizsai Hubertus Vadásztársaság elnöke. - Autóba ültem, a helyszínen megtaláltam a tetemeket, melyeket profi módon feldaraboltak, a hús nagy részét addigra már el is vitték az orvvadászok.

A bikákat egyébként golyóspuskával lőtték ki, kettőt a nyakán találtak el, míg a harmadiknak a koponyájába fúródott a lövedék.
A csütörtöki helyszíni szemle során a rendőrök maguk is megtekintették a már rothadó tetemeket, melyek bűze messziről érződött.
- A hús egy részét nem tudták elvinni, becsomagolva azt is megtaláltuk - folytatta Bekő Gábor vadászmester, aki mint mesélte, nemrégiben hasonlóan becsomagolt vadhúst találtak az M7-es autópálya leállósávjában. - Ki van találva a rendszer, a csomagot átdobják a sztráda melletti szalagkorláton, az autó megáll, felveszi és viszi is Budapestre.
- Évente nekünk is többmilliós kárt okoznak az orvvadászok - vette át a szót ismét Kiefer Károly elnök, aki jelezte, eddig csupán tervezték, de most bekamerázzák a vadásztársaság területét.
A vadászok egyébként maguk sem értették, hogy a rapsicok miért vágták le a szarvasbikák koponyáját, az állatok agancsa ugyanis nem képez nagy értéket, hiszen ez idő tájt még növésben van. Ezzel együtt az eszmei kár eléri a milliós értékhatárt.

Forrás: Zalai Hírlap