mecseki erdészet zrtEzek az utak alapvetően az erdei munkák elvégzését segítik, nem turisztikai céllal létesültek.
A DN augusztus 10-i számában Két gyermekkel a kocsiban az erdőben ragadtunk címmel megjelent olvasói levélre reagált a Mecseki Erdészeti Zrt. Sajnálatos, ami a kedves olvasóval történt a családi kirándulás alkalmával, amikor autóval az erdőben járva a visszaúton lezárt sorompóba ütköztek. A behajtáskor nyilván elkerülték a figyelmüket a sorompón elhelyezett táblák (Behajtani tilos! Kivéve Erdészet), melyek arra valóban nem figyelmeztetik az arra járót, hogy az éppen nyitott sorompót lezárhatják, arra viszont igen, hogy a területre gépjárművel csak megfelelő engedéllyel lehet behajtani.

Az erdőben járművel közlekedni csak az arra kijelölt úton szabad. Az erdészeti magánutak - így a Mecseki Erdészeti Zrt. útjainak is - legnagyobb része sorompóval védett, ezeket kizárólag az erdőgazdálkodó engedélyével lehet használni, ahogy erről az erdőről, az erdővédelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVH. törvény IX. fejezete is rendelkezik. Erre a vagyonvédelem mellett a fokozott balesetveszély miatt is szükség van, hiszen ezeken az egysávos utakon bármikor szembejöhet egy fával megrakott szerelvény, kellemetlen meglepetést okozva annak, aki nem számít rá.,Az utak rendeltetésszerű használata érdekében a Mecseki Erdészeti Zrt erdészei polgárőrökkel és a rendőrséggel együttműködve rendszeresen tart vagyonvédelmi ellenőrzéseket az erdészeti magánutakon, melynek során az engedéllyel nem rendelkező gépjárműveket helyszíni bírsággal sújtják.

Ezek az utak alapvetően az erdei munkák elvégzését segítik, nem turisztikai céllal létesültek. A Mecsekben számos jól kiépített túraútvonal található, többek között a Lóri-forráshoz is el lehet jutni ezek valamelyikén.
Társaságunk nem tud 24 órás telefonügyeletet tartani, de munkaidőben (hétköznap 8 és 16 óra között) szívesen állunk a 72/508-200-as telefonszámon minket megkeresők rendelkezésére.

Forrás: Dunántúli napló