Pápai Gábor készíti a vadpörköltetA VADEX Zrt. 2010. szeptember 3-5 között negyedik alkalommal rendezte meg Soponyán az Országos Vadgasztronómiai Fesztivált.
Az OEE programjában szereplő feladatként főzőcsapattal, Pápai Gábor főszerkesztőnk vezetésével Kissné Szabó Gabriella (Pilisi Parkerdő Zrt.) családja segítségével vett részt a versenyen. Számos kiállító és több ezer látogató tették nagyszabású összejövetellé az erdei programot. A konferenciák, lövészversenyek, kutyás bemutatók mellett számunkra mégis a főzés volt a legérdekesebb, hiszen ez a rendezvény végül is egy nagy családi találkozó volt, az erdészet, vadászat hírverése.

Pápai Gábor és segítőik gondosan előkészültek a megfelelő eszközökkel, fűszerekkel, kiegészítőkkel. A kisorsolt tíz kilogramm ismeretlen vadhús csomaggal Pápai Gábor főszakács a főzőhelyre igyekezett, hogy megfejtsék, hogy a hús vaddisznó, szarvas, dám vagy muflon vadtól származik. Végül vaddisznóként került az üstbe az előre összedarabolt hús. A segédek szorgoskodtak és látogató drukkerek is akadtak rendszeresen.

Az elkészült pörköltet mesterszakácsok ízlelték és rögzítették észrevételeiket.Végül a részvétel volt a fontos, a néhány díjat mások szerezték meg, de a mi pörköltünk is elfogyott, a látogatóknak ízlett.Gratulálunk, jövőre ugyanitt!

Forrás: OEE