gímszarvas, szarvasbőgésA magyar erdők királya, a gímszarvas vadászata hivatalosan szeptember 1-én kezdődik. Ez az egyik "legpiacképesebb" magyar vadfaj, hiszen számos külföldi vendégvadász teszi próbára vadászszerencséjét és veszi célkeresztbe a nemes vadat. Somogyban is megkezdődött a szezon, ezért mostantól októberig ne is merészkedjenek az erődkbe!

Beindult a vadászati szezon Somogy erdeiben, ugyanis a megye legnagyobb vadászati területét kezelő Sefag Zrt. a folyamatos vadásztatás miatt látogatási tilalmat rendelt el az erdőkben. Így, aki mégis bemerészkedik valamelyik Sefag által kezelt erdőbe október 15-ig, az akár 50.000 forintos pénzbírságra is számíthat.
A vadászati szezon hivatalosan ugyan már megkezdődött, de a hivatásos vadászok tapasztalatai szerint idén is később kezdődik a bőgés. Amely egyébként jelzés értékű lehetne a vendégvadászok számára, a nagy értékű gímszarvasok elejtésére. Amely egyébként a vadászatra jogosultak legjobb bevételi forrása. Somogyban tavaly kímélték az állományt, mivel az elmúlt évben nagyon „elfiatalodott" a gímszarvas állomány. S, ami az ember esetében pozitívum, az erdő királyánál már nem annyira. Ugyanis, minél idősebb egy szarvas, annál súlyosabb, barázdáltabb, esetenként különleges agancsot növeszt. Egy különleges és szép trófeás állat elejtése pedig egy valamire való vadász számára, felbecsülhetetlen érték.

Forrás: Somogy Televízió