Barabás Miklós nagy trófeájávalGyulakeszi - Olyan rapszodikus volt idén a szarvasbőgés, hogy a Tapolca-medence Környezetvédelmi Közhasznú Egyesület tagjai kénytelenek voltak rutinból vadásztatni. Kevesebb jó bikát is lőttek, mint tavaly.
A Tapolca-medence községeiben évtizedeken keresztül megszokott volt, hogy a szeptemberi vadászszezon lezárásaként a lovasok és a vadászok védőszentje, Szent Hubertus előtt együtt tisztelegnek a helyi lakosok, valamint a helyi vadászok. A Tapolca-medence KKE a vadásztársaság által érintett községekbe viszi el a ceremóniát, idén Gyulakesziben tartották

A zsúfolásig megtelt a gyulakeszi templom, ahol dr. Renner Sándor plébános – aki maga is vadászember - celebrálta a misét. Hasonló érdeklődés közepette zajlott a közösségi házban tartott trófea bemutató is.

Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy az ilyen rendezvények közelebb hozzák a civileket a vadászokhoz, a helyiek megismerhetik a vadásztársaság tevékenységét. Baracskay Lajos vadászmester arról tájékoztatott, hogy a sok eső és a viharos szél miatt rettentően nehéz volt a vadászat. Bőgés is csak pár napig volt, ezért inkább a korábbi évek rutinjára hagyatkozva vadásztattak. Szeptemberben 17 bikát lőttek, amiből négy volt érmes. Ez hárommal kevesebb mint tavaly, de a körülményekre tekintettel ezt is sikerként értékelték. A legnagyobb bikájuk trófeája 8,4 kilogramm volt.

Már 30 éve vadászik Barabás Miklós, aki idén először járt a vadásztársaság területén. Sikerrel járt, hiszen egy 6,95-ös bikát sikerült elejtenie. Jelezte, jövőre ismét számítsanak rá.

Forrás: Napló Online