megrongálták a magaslestNyírpazony - Néhány nappal ezelőtt jelentette a hivatásos vadász, hogy ismeretlen elkövető megrongálta az egyik magaslest Nyírpazony határában a Várrét nevű területen – kezdte mondandóját dr. Móra István a Nyíregyházi Vasas vadásztársaság tagja, majd így folytatta – mi mindent megteszünk, hogy eleget tegyünk a vadgazdálkodási elvárásoknak.

Itt a közelben van kukoricás, gyakran fordul elő vaddisznó, a magasles szerepe az, hogy onnan belátni a területet, szükség szerint apasztani lehet az állományt, és persze a dúvad állomány is kártékony, a gazdák felé pedig a társaságnak van kártérítési követelme. Ennek a magaslesnek a vadgazdálkodási értéke 80-100 ezer forint.
Csak rongálás volt a szándék

A nyomokból azt gondolhatjuk, hogy ezt az egy emelet magas építményt motoros fűrésszel aprították fel, de nem vittek el belőle egy deszkát sem, nyilván csak rongálás volt a szándék. Megtettük a büntetőfeljelentést, és fokozottan figyeljük a környéket, mert lehet, hogy a rongáló visszatér, akkor mi magunk adjuk rendőrkézre.

Forrás: SZON