továbbra is vadveszély az utakonVaddisznó ugrott egy keszthelyi lakos által vezetett Toyota Yaris VAN típusú tehergépkocsi elé.
2010. december 23-án, az esti órákban érkezett a bejelentés a Tapolcai Rendőrkapitányságra, miszerint a 84-es számú főútvonalon, Sümeg irányába vadelütés történt. A jármű haladása során, a menetiránynak megfelelően az úttest bal széléről féktávolságon belül ugrott az állat a tehergépkocsi elé, melyet a jármű vezetője jobb elejével elütött. Az ütközést követően a vad a „2 km”-es jelzőtáblát kifordította a helyéről, s a tehergépkocsiban is jelentős károkat okozott. A balesetben személyi sérülés nem történt, viszont a vaddisznó a helyszínen elpusztult - közölte Frankó Marianna a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Szintén vadat gázolt az a balatonszentgyörgyi lakos aki 2010. december 25-én, 17 óra 40 perckor telefonált a Tapolcai Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy egy őzet ütött el. A bejelentő elmondása szerint a 84-es számú főútvonalon Sümeg irányából Balaton irányába közlekedett Ford Fiesta típusú személygépkocsijával. Haladása során azonban − Lesencetomaj külterületén − a menetirány szerinti bal oldalról egy őz akart átfutni, de az intenzív fékezés ellenére sem sikerült a jármű vezetőjének az ütközést elkerülni. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, viszont az állat a helyszínen elpusztult.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a tél beálltával is folytatódik a vadveszély, ezért fokozott körültekintéssel és a megfelelő sebesség megválasztásával vezessenek a vadveszélyre figyelmeztető közúti táblák által jelzett útszakaszokon! Ebben az időszakban ugyanis az állatok élelem után kutatnak, könnyen az úttestre keveredhetnek. A változékony időjárás is hatással van rájuk, másrészt a vaddisznók párzási időszaka most kezdődött, ami megintcsak kiszámíthatatlanná teszi az állatokat.

Forrás: Palotaonline