levágott őzfej után vizsgálódik a rendőrségA Fehérkereszt Állatvédő Liga szerint rituális állatölés is állhat az egyik közösségi portálra feltöltött kép hátterében. Az ügyben feljelentést tettek a kiskunmajsai rendőrségen.
Feljelentést tett a rendőrségen a Fehérkereszt Állatvédő Liga egy, az egyik internetes közösségi portálon talált kép miatt. A felvételen egy férfi látható, aki egy levágott őzfejjel és egy véres vadásztőrrel pózol. „ Ismeretlen tettes ellen állatkínzás, rongálás és lopás gyanúja miatt tettünk feljelentést a rendőrségen. Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény tiltja azon rituálékat, amelyeknél élő állatok kerülnek nem élelmezési céllal, hanem kifejezetten egy spirituális szertartás keretében leölésre” – tájékoztatta a Baon.hu-t Szilágyi István, az állatvédő liga kurátora.

A Fehérkereszt a hatóságoktól várja a választ abban a kérdésben is, hogy a képen szereplő férfi vadászati idényben ölte-e le az állam tulajdonát képző állatot, volt-e vadászengedélye, vadászjegye, és a leölésre használt fegyver tartására engedélye. Amennyiben a fent megjelölt bűncselekmények közül az állatkínzást nem vadászterületen, hanem például vadfarmon, bekerített helyen követték el, akkor a vadfarm tulajdonosának kihallgatása is indokolt, mert bűnrészes a bűncselekmény elkövetésében – áll a feljelentésben.

A Kiskunmajsai Rendőrkapitányságra szerdán érkezett a feljelentés az ügyben. A hatóság feljelentéskiegészítést rendelt el – mondta Mihályné Bornemissza Eleonóra, a megyei rendőrkapitányság szóvivője, aki hozzátette: a hatóságnak 15 nap áll rendelkezésére, hogy a még szükséges adatokat begyűjtse. Ez után dől el, hogy indul-e nyomozás az ügyben. Ha a közösségi portálra feltöltött kép alapján indult vizsgálat bebizonyítja, hogy a férfi állatkínzást követett el, akár 3 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

Forrás: Baon