ha csak sétál az erdőben nem lehet bajaA legális fa- és vadszállítás minden esetben dokumentált. Ám az utóbbi időben egyre többen mozognak az erdőkben mindenféle engedély, menetlevél nélkül.
Nem tiltott a séta, a kirándulás az állami tulajdonú erdőkben, így a Gyulaj Zrt. területén sem, ám az illegális favágás és orvvadászat akkor sem megengedett, ha manapság a megélhetési bűnözés címkét aggatják rá.
E témakörről tárgyaltak kedden egy tamási melletti vadászházban az erdészet és a rendőrség vezetői.
A 22 ezer hektáros gazdaság több rendőrkapitányság illetékességi területét érinti. Ezért az orvvadászat és a falopás visszaszorítását célzó megállapodást, az erdészeti társaság vezérigazgatója, Gőbölös Péter mellett négy kapitányságvezető is aláírta: dr. Marcsek Sándor (bonyhádi), dr. Bognár Szilveszter (tamási), dr. Szijártó István (dombóvári) és dr. Kuti István (paksi).
Az eseményen részt vett a megyei főkapitány dr. Soczó László is. Példaértékűnek mondta a megállapodást, hangsúlyozva a kölcsönös kapcsolattartás fontosságát. A hatékony együttműködéshez a főkapitány szerint szükséges a rendőrök gyors informálása, illetve az erdészek felvilágosítása, hogy mit tehetnek a tolvaj tettenérésekor, és hogyan vigyázzanak a helyszíni nyomokra.

Forrás: Teol