megválasztották a vadászok borát ceglédenMegválasztották a vadászok borát. A Duó Galéria kezdeményezéséhez idén az Unghváry László Borend is csatlakozott.
A kóstolóra öt pincészet kilenc mintát nevezett be. A 133 leadott szavazattal választották ki a három kategória legnépszerűbb italát.

A ceglédi vendéglátó egykori vezetője, az európai borrendek tagja, Kári János nyitotta meg az V. Vadászok Bora választást. A vadászat és a bor elválaszthatatlan egymástól vallja az Ordo Vini Venatorum, azaz a vadász borrend.

KOMÁROMI IMRE ATTILA, nagymester, Vadász Borrend: „A vadászat végi ünneplés, illetve a kompetencia kiosztása után egy kellemes fogadáson ez hozzá tartozik a vadászathoz. A borászathoz abszolút kapcsolódik, mint ősi étekszerző mesterség a vadászat, és mint egyik alapétkünk több ezer év óta a finom bor.”

Nem csak a hagyományokban, a gasztronómiában is párt alkot a vad és a bor.

SIMON ERNŐ, nagymester, Unghváry Borrend: „A testes, jó vörösborokat tudom ajánlani elsősorban a vörös húsokhoz, a vadhúsokhoz. Olyant mint a Cabernet Sauvignon, vagy a Kékfrankos, Zweigelt és egyéb burgundi fajták is.”

Az esten nem csak vadászok kóstoltak, minden borkedvelőt szívesen láttak.

ÚJHÁZI GYÖRGY, szervező: „Itt most a ceglédi és térségbeli borászok sorakoztatták fel a boraikat. És egyetlen egy számmal jeleztük a borokat, tehát tulajdonképpen a közönség illetve a vadászok számára az lesz a nyertes bor, amelyik a legtöbb szavazatot kapja.”

Egy fehéret, egy rosét és egy vöröset is megválasztottak a vadászok borának. A Klément Családi Borászat, ’Borka’, továbbá a Kökény Borászat Rosé cüvéeje és a Kincsem Pince Cabernet Sauvignonja viselheti egy évig a megtisztelő címet.

Forrás: CTV