kelendő külföldön a magyar vadAz exportértékesítésre fókuszál az idén a Matusz-Vad Zrt., amelynek tavalyi mintegy 6,5 milliárd forintos forgalmából tizenkét százalékot már a külföldi eladások tettek ki - mondta Tanos Klaudia marketingvezető.

A vállalkozás legújabb exportpiaca Románia, ahova a fagyasztottélelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozás decemberben kezdte meg az eladásokat. A menedzsment hasonló léptékű terjeszkedést és forgalomnövekedést remél a romániai piacon, mint amit az elmúlt évben Ausztriában ért el.

Az osztrák piacon megötszöröződött a forgalom a 2009-es induláshoz képest, és elérte az 1,3 millió eurót. A bécsi és a burgenlandi térséget követően ez évtől Grazban folytatódik a győri székhelyű vállalkozás ausztriai terjeszkedése.

Szlovákiában 1,5 millió eurós volt a tavalyi forgalom, hetvenöt százalékkal több, mint egy évvel korábban. A további bővüléshez járulhat hozzá egy kelet-szlovákiai telephely létesítése, amelynek tervezését megkezdték.

A hotelek és éttermek kiszolgálására szakosodott vállalkozás a tavalyihoz hasonló árbevétel elérését irányozta elő. 6,47 milliárd forintos elmúlt évi forgalma tizenkilenc százalékkal volt nagyobb az előző évinél.

A közeljövőben új hűtőház építését is tervezi a társaság a győri ipari parkban megvásárolt tizenhatezer négyzetméteres telken.

Forrás: MTI