zalaerdő zrt vadászatok Az adatvédelmi biztos állásfoglalása birtokában újra kérem a Zalaerdő Zrt. vezetőjét, hozza nyilvánosságra, az állami cég illetékességi területén milyen szolgáltatásokat vettek igénybe politikus közszereplők az elmúlt 8 évben.
Péntek László megyegyűlési képviselő, a Jobbik pacsai elnöke mondta ezt csütörtöki sajtótájékoztatóján (már az ősszel is jelezte a sajtóban, álláspontja szerint a közpénzből folytatott protokollvadászatokról elvárható a tájékoztatás).

- A vezérigazgató az adatszolgáltatást személyes adatok védelmére hivatkozva megtagadta, ezt követően fordultam az adatvédelmi biztoshoz. Dr. Jóri András válasza értelmében, ha valamely adat közfeladat ellátásával kapcsolatos, illetve a feladatkörrel függ össze, akkor nyilvánosnak minősül... Az állami erdőgazdaságok, mint közfeladatot ellátó szervek tevékenységére vonatkozó adatok közérdekűek, bárki számára megismerhetők. Márpedig a politikusi vadászatok jellemzője a lobbi tevékenység, az ilyen alkalmakon a közvagyon jelentős részének sorsa dőlhet el, indokolt tehát a transzparencia - fogalmazott. Hozzátette: ha a Zalaerdőtől megint elutasító választ kapnak, bírósághoz fordulnak.

Forrás: Zalai Hírlap