őzbaktrófeaJuraj Spidlík vendégszobáját díszítik az őzbaktrófeák. Békés megyében az eddigi két legnagyobb pontszámú őzbak-trófea a szlovák Juraj Spidlík nevéhez fűződik. Mindkét bakot a békéscsabai Alföld Vadásztársaság területén ejtette el, az egyiket május 4-én este, a másikat május 5-én reggel.
A csúcstartó trófea adatai: 657 gramm, 177,98 pont. A másik, 605 grammos trófea 156,23 pontot kapott. Juraj Spidlík a minap Békéscsabán vette át az aranyérmes agancsokat
Építőanyag-fuvarozással foglalkozom, de más módon kerültem kapcsolatba a társasággal — mondta a csúcstartó trófeák tulajdonosa. — A budapesti FeHoVa kiállításon találkoztam Borzán Lászlóval, aki itt tag, és korongdobó-gépeket gyárt. Vettünk ilyet, eljöttünk Csabára, és megbeszéltük az őzbakvadászatot is. A trófeák a nagyuhráci lakásom vendégszobáját díszítik majd.
Hrabovszki János, az „Alföld" hivatásos vadásza elmondta, jó genetikai állomány, a jó földeken vitaminokban, fehérjékben, ásványi anyagokban gazdag táplálék, nyugalom és odafigyelés kell, hogy ilyen bakok legyenek a vadászterületen.

Forrás: Békés Megyei Hírlap