Bár ahogyan előző riportunkban hallhatták, a Belvárosi szüret társrendezvénye is lesz, a 21. zalai vadászati évadnyitót a korábbi hagyományos helyszínen, a Bak-Sohollári völgyben tartják meg, augusztus 27-én.
Ezelőtt három éven át másutt rendezték, de mostanra bebizonyosodott, hogy a közönség igazán a Sohollári völgyet kedvelte meg, ahol évről-évre több ezren kísérték figyelemmel a programokat. A szombati esemény részleteiről ma számoltak be a szervezők.A programokról szólva Pálinkás Róbert, a Zala Megyei Vadászszövetség elnöke elmondta: az ünnepélyes megnyitó délelőtt fél tízkor kezdődik, ahol Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára mond köszöntőt. Idén is megkoszorúzzák a Hét Vezér emlékhelyet, majd a Vadászok életfájánál emlékeznek az elhunyt vadásztársakra. A Hubertus misét fél tizenegytől Márfi Gyula veszprémi érsek celebrálja. Ezt követően kitüntetéseket és versenydíjakat adnak át, utána pedig felavatják az új vadászokat.




Pálinkás Róbert elnök, Zala Megyei Vadászszövetség:

- Szeretnék mindenkit meghívni a szombati rendezvényünkre, ahol szeretnénk, ha a látogatók bepillantanának hétköznapjainkba, s abba a munkába, amit a vadállomány fenntartása érdekében kifejtünk.

A Vadászszövetség elnöke felhívta figyelmet néhány, az évek során népszerűnek bizonyult programra: köztük a vadászkutya bemutatóra- és szépségversenyre, a vadász író-olvasó találkozóra, s az ugyancsak vadász alkotóművészek kiállítására. Nem maradnak szórakozás nélkül a gyerekek sem, akik légvárban tölthetik el az időt, vagy ha kedvük támad, akár lóra is pattanhatnak.

Forrás: ZTV Híradó