vadászati kiállításSzeptember 16-18. között Spanyolország komoly vadászati hagyományokkal rendelkező városában, Ciudad Realban, 16. alkalommal rendezték meg Kasztília és La Mancha Autonóm Tartomány vadászati kiállítását.
Az idei rendezvényen első alkalommal képviseltette magát Magyarország a Madridi Magyar Nagykövetség és a Magyar Turizmus Zrt. madridi képviselete közötti együttműködésnek köszönhetően. A meghívott országként történt megjelenést két szempontból is eredményesnek értékelte Németh József, az MT Zrt. külképviselet-vezetője. Egyrészt a 40 m²-es magyar standon 4 magyar cég jelent meg, amelyek közül a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt., a GYULAJ Erdészeti és Vadászati Zrt. és a bábolnai székhelyű Tierra Caza Kft. spanyol nyelvű kiadványaival, a szentendrei székhelyű Cazamayor Kft. pedig személyesen is képviselte a hazai vadászati kínálat egy részét. Másrészt a részvétel eredményeként konkrét, idei vadászati szezonra szóló vadászatok lekötésére is sor került, amelyek mennyisége messzemenően túlszárnyalta az előzetes várakozásokat Fesztiválra – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az MT Zrt.

A háromnapos és több mint 100 kiállítót felvonultató rendezvényen több mint 30 ezer látogató fordult meg. Kasztília és La Mancha Autonóm Tartományban – amely maga 79.463 km² területű autonóm tartomány és lakosainak száma csaknem 2,1 millió fő – 180.000 vadászengedéllyel rendelkező személy él. Komoly potenciált jelent tehát, és a jövőben, bár a spanyol gazdasági nehézségek bizonyos keretek közé szorítják a vadászati keresletet, egészen biztosan pótlólagos érdeklődést jelenthetnek a magyar piacon.

Magyarország az idén immáron a 3. spanyolországi vadászati kiállításon szerepelt. A márciusban, Madridban megrendezett FICAAR kiállításon szintén mint díszvendég, valamint szintén Madridban és márciusban a VENATORIA kiállításon is önálló standdal szerepelt hazánk. Mindkét kiállításon a magyar állami erdőgazdaságok vadászati kínálatát és piacra jutását segítette a Magyar Turizmus Zrt. a részvétellel. A fentiekből is érződik, hogy Magyarországnak kiemelten fontos a spanyol vadászati piac, amely évente mintegy 6-7.000 vadász magyarországi vadásztatását jelenti, akik igényes, ugyanakkor kedvező vásárlási struktúrával rendelkező vadászréteget biztosítanak a hazai vadászati lehetőségeket kínálók számára. A spanyol vadászok Magyarországon elsősorban őzbakot, vaddisznót, kisebb mennyiségben szarvast, dámvadat és muflont keresnek.

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség