rendőrségHazug érvekkel perrel fenyegeti, és igyekszik helyreigazításra bírni a rendőrség a Népszavát a tiszatenyői fideszes polgármester orvvadászata ügyében.
A Jász Nagykun-Szolnok megyei főkapitányság szóvivője, Szabó Zita őrnagy valótlan tartalmú felszólító levelet küldött szerkesztőségünknek.
A magyar sajtó történetében szinte példátlan eset a "Főkapitány is gratulált az orvvadásznak?" című cikkünk nyomán történt. Mint arról lapunk elsőként beszámolt, tavaly szeptemberben Tiszatenyő fideszes polgármesterét - akit a megyei főkapitány jelenlétével „ékesített" rendezvényen tüntettek ki az „Év polgármestere" címmel - előző éjszaka, vadászati tilalom idején, egy közeli községben orvvadászaton fogták. Közöltük: a történteket majd' egy hónapig igyekeztek titkolni, de lapunk többszöri érdeklődésére végül a rendőrség nyilatkozott az ügyben.
Szabó őrnagy asszony helyreigazítást követelő levelében 2012. február 3-án ezt írta: "2012. január 30-ig sem telefonon, sem írásban nem keresték meg főkapitányságunkat az említett üggyel kapcsolatban".

A valóság ezzel szemben a következő: 2011. október 13-án munkatársunk telefonon beszélt az ügyről Szabó Zitával, majd másnap ez jelent meg a Népszavában: "a sajtószóvivő, elfoglaltságára hivatkozva csak mára ígért tájékoztatást". (Helyreigazítást akkor nem kértek - a szerk.) Írásban is feltett kérdésünkre 2011. október 14-én 10 óra 10 perckor a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címről választ is kaptunk az ügyben, amit ugyancsak közöltünk.

Miután tényszerűen bizonyos, hogy a szóvivő hamis tényállítás alapján fenyegetőzik perrel, a Népszava legfőbb rendőri vezetés bocsánatkérését várja a botrányos ügyben.

Hasogatott szőrszálak
A megyei szóvivő szerint a főkapitány - aki ünnepi beszédében elhallgatta a „példakép" általa már ismert bűntényét - nem gratulált az orvvadászaton tetten ért „Év Polgármesterének". Azt is követelné a szóvivő, hogy igazítsuk helyre, miszerint a köznyelv szerinti orvvadászat, illetve az illegális vadászaton elejtett zsákmány ellopása nem azonos. Mivel szerintünk a kettő nem különbözik, tehát ezt sem igazítjuk helyre.

Forrás: Népszava