grizzlyGyanútlanul kirándult az alaszkai Katmai Nemzeti Parkban Larry Griffith és csapata, amikor egy 250 kilós grizzly medve toppant eléjük. A kirándulók menekülés helyett meg sem moccantak.

Larry Griffith és neje, Cindy ereiben is meghűlt a vér, amikor az alaszkai Katmai Nemzeti Parkban tett látogatásuk során hirtelen felbukkant egy hatalmas, kétszázötven kilós grizzly medve.

A nyolctagú csapat szerette volna ugyan látni, ahogyan az állatok lazacot halásznak a folyóban, arról azonban álmodni sem mertek, hogy ennyire közeli kapcsolatba kerülhetnek az egyik fenevaddal. Szerencsére Larry emlékezett a korábban hallott tanácsra, miszerint soha ne szaladjon el, ha egy medve közelít felé, mert akkor bizonyára cafatokra tépi.

A csapat így nyugodt maradt és tűrték, sőt videóra is vették, amint a hatalmas állat nézegeti őket, fújtat, majd egyikükre rátüsszent, olyan erővel, hogy a férfinak a kapucnija is lerepül.
– Szerencse, hogy korábban részt vettünk egy biztonsági órán, ahol elmondták, hogy megmoccanni sem szabad, ha ilyen történik.

Persze volt, aki futásnak eredt volna, de visszatartottuk. Rengeteg medve volt a környéken, halásztak, de ez az egy valamiért csak ránk figyelt, és közben veszettül morgott. Nagyon közel jött, mi pedig levegőt sem mertünk venni – mondta az ötvenkilenc éves New Mexico-i férfi a Daily Mailnek.

A medve néhány kör után elveszítette az érdeklődését és faképnél hagyta a rémült túrázókat.

Forrás: Bors