gagyi istvánCsak néhányan nem teljesítették az előírt kilövési tervet. Elfogadható szezont zártak február végén a vasi vadászok.
A Bükfürdőn nemrégiben megrendezett, jól sikerült vadászbál után már a tavaszi, nyárt programokat tervezik.
-Bár a 2011-2012-es vadászati szezon pontos, számszerű eredményeinek összesítésére még legalább egy hónapot várni kell, már most elmondhatjuk, hogy elfogadható szezont zártak a vasi vadászok - halljuk Gagyi Istvántól, az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szerve-zetének, valamint a Vasi Vadgazdálkodók Védegyletének elnökétől.
Megtudtuk továbbá, hogy az 54 vasi vadászatra jogosult közül talán egy-kettő nem tudta teljesíteni a vadászati hatóság által előírt kilövési terv szarvasra és vaddisznóra vonatkozó részét. Az időjárás is kedvezett a vadászoknak, főleg, hogy - a január közepétől beköszöntött hideg időszakot leszámítva - a vad etetésére sem kellett sokat költeni.

A vadászat még mindig jelentős turisztikai vonzerő Vasban, főleg, hogy a gyógyfürdőinknek köszönhetően nemcsak a vadászoknak, de azok családtagjainak is tartalmas programokat kínálnak a szervezők - mondja az elnök. A megyei vadászbál az idén is jól sikerült: Bükfürdőn négyszázötvenen mulattak. A fehér asztal mellett szakmai témák is terítékre kerültek: mostanság főleg a fegyvertartást újraszabályozó törvénytervezet a téma.

A megyében egyébként 1840 vadász van. Közülük 1735 sportvadász, 105 pedig hivatásos vadász. Vasban 54 hölgyvadász is hódol e nemes szenvedélynek. A Diana Vadászhölgy Klub vasi szervezetének tagjai nemcsak a vadászatokon állnak helyt, de a rendezvények szervezéséből, a hagyományok ápolásából, a vadászati kultúra terjesztéséből is kiveszik a részüket. Akárcsak a vasi vadászkürtösök, akik versenyeken öregbítették a vasi vadászok jó hírét.

Forrás: Vas Népe