vadászpuskaA spanyol király, I. János Károly 13 éves unokája, Fülöp János Froilan véletlenül saját lábába lőtt bele.
A fiút kórházba szállították. Nem ez az első "vadászbaleset" családban. Fülöp János Froilan egy Madridtól északra fekvő lőterepet látogatott meg édesapjával, Jaime de Marichalar-al hétfő délután, ám a kaland egy kórházban ért véget: séta közben ugyanis meglőtte magát a 13 éves fiú, úgy tudni, fegyvere ki volt biztosítva.
A fiút azonnal a Quiron klinikára, onnan pedig a Santa Barbara kórházba szállították, jelenleg is ott lábadozik – édesanyja (Elena) az ágya mellett töltötte az estét. A Daily Mail értesülései szerint állapota nem súlyos, ideje nagyrészében pedig telefonjával játszik.
- A gyerekek a frászt hozzák az emberre – mondta Zsófia királyné és mindenkit megnyugtatott, nagyobb az ügy füstje, mint a lángja.
Bár a sérülést tekintve lehet, hogy "nem nagy ügy" a baleset, jogi következményei azonban lehetnek. A spanyol törvények szerint ugyanis 14 év alatti gyermek még szülői felügyelet mellett sem vehet fegyvert a kezébe, egyelőre azonban nem tudni, előveszik-e Fülöp János Froilan édesapját. A brit lap úgy tudja, akár 5 ezer euróra is büntethetik.
A spanyol családban nem ez az első ilyen baleset: 1956-ban, az akkor 18 éves János Károly kezéből kicsúszott a fegyver és megölte 14 éves testvérét, Alfonsót.

Forrás: Mainap