vadászkürtösökA pápai agrárexpó 16 éves történetében a Veszprém megyei Vadászkamara immár 15 éve állandó szereplő. A vásár zárónapja mindig vadászoké, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy a látogatók élményekkel telve gondoljanak a rendezvényre.

A Veszprém megyei Vadászkamara pontosan annyi idős, mint az agrárexpó. Pap Gyula kamarai elnök vadásznapi köszöntőjében kifejtette, a rendezvényen 15. éve vannak jelen, hoztak már Pápára megyei és országos vadásznapot is. A szervezők, a vendégek mindegyik alkalommal nagyon jól érezték magukat. Minden évben sikerült valami újjal is meglepni a nagyközönséget. Emögött elhatározás és sok-sok munka van, ami nem valósulhatott volna meg, ha a vadgazdálkodók, a megye vadászai nem állnak a programok mellé, de a város is partnerük volt. Pap Gyula úgy fogalmazott, örülnek, hogy évről évre itt lehetnek.

A vadászok partnerek voltak ahhoz, hogy az agrárexpó módosított időpontjában is vadásznapot szervezzenek, mondta dr. Áldozó Tamás. A polgármester kihangsúlyozta, öröm látni, ha itt vannak a vadászok, az agrárexpónak különleges ízt ad a jelenlétük, s mindig az a n ap a legnépszerűbb, amikor ők bemutatkoznak.

A Veszprém megyei Vadászkamara ezúttal is kitett magáért. A nap hagyományosan a Hubertus-misével vette kezdetét, kitüntették a kiváló munkát végzett vadászokat, letették esküjüket az új vadászok, de nem maradt el a hagyományos kürtös-, bor-, vadászkutya-, solymászbemutató sem.

A vadfőző versenyre 20 csapat nevezett, majd 40 féle étek készült, amit a látogatók között osztottak szét.. A főzőverseny díjazottjai:

Fődíj: Berhida – Ősi Földtulajdonosi Közösség (komplett menüsor)

Pápa Város Különdíja: „Nádler Herbert” Vadászati Egyesület (grill ételek vadhúsból)

Pápa Város Nagydíja: Diana Vadászhölgy Klub (komplett menüsor)

Veszprém Megyei Vadászkamara Különdíja: Bakonyérmenti Vadásztársaság (komplett menüsor)

Veszprém Megyei Vadászkamara Nagydíja: Járipatakmenti Természetvédelmi és Vadgazdálkodási KHE (komplett menüsor)

Veszprém Megyei Vadászszövetség Különdíja: Újkúti Vadásztársaság (vaddisznó tokány)

Veszprém Megyei Vadászszövetség Nagydíja: Somlótája Vadásztársaság (szarvas pörkölt)

I. díjat kaptak: Hertelendy Környezet- és Természetvédelmi KHE. (tejszínes, gombás vaddisznó ragu, valamint töltött gomba), „Nádler Herbert” Vadászati Egyesület (gombás,borsos tokány „ragu” valamint csülkös vaddisznó pörkölt), Hegyi Vadászok Vadásztársaság (babgulyás, vaddisznó leves), Bakonyerdő Zrt. („Zsivány-pörkölt” szarvasból), „Fekete István” Vadásztársaság (őzragu, erdei gomba, zöldségek)

II. díjat kaptak: Rába-menti Környezetvédelmi KHVE (szarvasborjú pörkölt), Marcal-Bitvaközi Vadásztársaság (szarvas pörkölt, gombával ízesített valamint vaddisznó pörkölt), Marcal-völgyi Sólyom Vadásztársaság (Őzpörkölt), Döbröntei Váralja Vadásztársaság (szarvas pörkölt), Hajagvidéki Vadásztársaság (szarvas pörkölt hajagi módra)

III. díjat kaptak: Öregséd Vadásztársaság (szarvas pörkölt, almával ízesítve), Takácsi-Malomsok Gerencementi Vadásztársaság (őz pörkölt), Kislődi Hunor Vadásztársaság (szarvas pörkölt), Veszprém Megyei Kormányhivatal FMI Vadászati Hatóság (vaddisznó pörkölt)

Forrás: VMVK