Papp Edit vaddisznoPapp Edit, vaddisznóra vadászott a Békés vármegyei Mezőberényben. Az elejtő beszámolt élményeiről lapunknak:

Családommal a Békés vármegyei Mezőberényben élek. Szeretem a természetet, szabadidőmben vadászom és horgászom is. Akkor is szívesen ülök a lesen, ha nem jön a vad, örömmel hallgatom a madarak csicsergését.

A férjemmel együtt járunk vadászni. A ’90-es évek elején hajtani hívtak bennünket és ott ragadtunk. Nyolc évig csak hajtottunk, utána gondoltunk arra, hogy vadászni szeretnénk és ehhez letettük a szükséges vizsgákat. A helyi Mezőberényi Vadásztársaság tagjai vagyunk.

Itt élünk az Alföldön, ez közismerten apróvadas terület, itt inkább a baráti társaság kedvéért vadászunk. Inkább nagyvadazni szeretünk, ezért gyakran eljárunk az ország más részeibe. Így volt ez az év elején, január 3-án is, egy barátunk Krisztián meghívására férjemmel a Vas vármegyei, Körmend melletti Egyházasrádócon jártunk.

Kora délután egyedül ültem ki a lesre. A nagy hidegben három órát várakoztam, mire a szórón, tőlem száz méterre megjelent a nyolcvan kilós vadkan. Célzásom pontos volt, ott is maradt a szórón. Ezt a pillanatot örökíti meg a fotó.

Írta és fényképezte: Papp Edit