vadaszbal veszpremKét év kényszerű kihagyás után január 13-án ismét Erdész-Vadász bállal nyithatták meg az új esztendőt Veszprém vármegye zöldkabátosai. A megszokott sümegi helyszín helyett ezúttal azonban a megyeszékhelyen, a Betekints Wellness és Konferencia Hotel adott helyet az önfeledt szórakozásnak.

A Bakony Vadászkürt Egylet tagjai jóvoltából felharsanó hívogató dallamok elhangzása után a Vadászhimnusz akkordjai erősítették tovább az összetartozás érzését, majd Varga László (Bakonyerdő Zrt.), Ugron Ákos Gábor (Verga Zrt.) és Pap Gyula vármegyei vadászkamarai elnök köszöntő szavai után Takács Szabolcs főispán, az Országos Vadgazdálkodási Tanács elnöke nyitotta meg az Erdész-Vadász Bált.

A Betekints konyhájának hírneve egyébként is messze földre eljutott, és ezúttal is kitettek magukért: több más földi jó mellett szarvaspástétom, vaddisznó rilette, tárkonyos őzraguleves, rántott vaddisznócomb, fővadász módra készült párolt szarvascomb alkotta a báli menüt, majd éjfélkor szarvaspörkölt és hideg vaddisznósült került az asztalra.

A Change Party & Show Band ezúttal sem okozott csalódást, a táncparkett pillanatokon belül megtelt, és a tombolanyeremények kihúzásának idejét leszámítva hajnalig tele is volt.

A tombolanyeremények között az állami erdőgazdaságok nagylelkűségének köszönhetően erdei wellness-hétvége és selejtbika-elejtés is gazdára talált, sok más egyéb praktikus, vagy épp ízletes nyeremény mellett. Az évek óta nélkülözött báli hangulat a késő hajnali órákig tartotta együtt Veszprém vármegye vadászait és erdészeit.

Forrás: OMVK / Agrojager