matraszolos vadaszkurtA vadászati hagyományok ápolásának és tiszteletének jegyében szólt a vadászkürt a pünkösdi hétvége bevezetőjeként Mátraszőlősőn. Az eseményről Zám Zalán, a Nógrád Vadászati Kultúrájáért Közhasznú Alapítvány (NVKKA) elnöke tájékoztatta lapunkat.

Az alapítvány kuratóriumának jeles tagja, Agárdi László és családja szervezésében élvezetes koncerten vehetett részt a nagyérdemű a minden évben megrendezendő, immáron hagyománnyá váló programon.

A Vadászkamara Kürtegyüttes három művésze – Marek József, Schwarcz Balázs és Hornyák Tibor – lelket simogató és vadász szívet megdobogtató kürtszignálok széles repertoárjával varázsolta el a közönséget, a nap meglepetésvendége pedig Boros Zoltán Arany Ecset-Toll díjas képzőművész, a Nimród Vadászújság munkatársa volt. A művész a saját munkáiból hozott el néhány szemet gyönyörködtető, élethű alkotást. Előadásában akvarelljei, kréta- és ceruzarajzai, olajfestményei elkészítési munkafolyamatainak sorrendiségébe, művészi mesterfogásaiba engedett bepillantást.

A résztvevők a házigazda asszonyának tálalásában, egy ízletes szarvaspörkölt elfogyasztásával csillapíthatták éhségüket. A rendezvény zárszavában Agárdi László méltatta az NVKKA munkásságát, a vadászati kultúra ápolásának jelentőségét, emellett hangsúlyozta az értékeinkre, hagyományainkra büszke és mindazt ápolni szándékozó fiatal generáció minél sürgetőbb befogadtatását a vadásztársadalomba. A nap zárásaként a vadászkürtös térzene magasztos szólamainak kíséretében az alapítvány vezetősége megfogalmazta a szervezet további jövőt építő, kulturális célkitűzéseit is.

Forrás: Nimród