medve randalírozott a konyhábanA medvék sokszor már nem elégszenek meg a szemeteskukákkal. Újabban, már a konyhába is bemerészkednek. Busteni városában egy hegyimentő találkozott a medvével... konyhájában.
Kora reggel volt, amikor a férfi zajt hallott a konyhába. Először azt hitte, betörök tartózkodnak a házban, ezért úgy gondolta móresre tanítja őket. Csakhogy a hívatlan vendég igencsak mérges volt.

Az éhes medve az egész konyhát felforgatta. A házigazda, amikor meglátta, hogy mégsem betörök randalíroznak a konyhában, hanem éppen egy hús-vér medvével van dolga, azonnal a másik szobába menekült és segítséget kért az 112 telefonszámon.

A rendőrség és csendőrség azonnal a helyszínre sietett, de a medvének akkora már nyoma sem volt. Viszont a mentők segítségére volt szükség, mivel a férfi pánikrohamot kapott.

"Nagyon megijedtem, amikor megláttam alig egy méterrel előttem. Először azt hittem valami más történik, de amikor bementem a verandára, egy medve volt bent. Az egyik ablakon keresztül menekültem. Nagyon megijedtem, üvegcsörömpölést hallottam és szemtől szembe kerültem a medvével." - mondta a férfi, aki egyébként hegyimentő, és számos esetben találkozott már medvével a vadonban, de sosem gondolta volna, hogy egyszer majd a saját konyhájában fut össze vele.

A férfi otthona Busteni egyik külvárosában található, az erdő mellett. A lakosok megszokták már a vadállatokat, akik számos esetben lemerészkednek a városba, de ilyen esettel még nem találkoztak. Most arra kérik a hatóságokat, fogják be a medvéket és költöztessék más helyre, úgy ahogy az tavaly történt 21 példánnyal.

Forrás: kakukk.ro