szalonka kupaA keszthelyi lövészklub tavaly már szervezett egy versenyt - megalapítva a Szalonka Vándorkupát - hogy némiképp pótolja a vadászok által nagyon kedvelt szalonkavadászat elmaradását, ugyanis ez a madár 2009. március 1-től nem lőhető.

Az idei versenyen a Bakonyerdő Zrt. által felújított nézőterű gyenesdiási sportlőtér-centrumban minden versenyzőnek 75 korong lelövésére nyílt lehetősége. Összességében több mint 5000 lövést adtak le a 10 különböző automata gépből kidobott narancssárga korongokra.

A verseny győztese kimagasló teljesítménnyel Endrődi Roland keszthelyi vadász lett: 75 korongból 71-et talált el. Mivel a tavalyi versenyt is ő nyerte meg, így további egy évig őrizheti otthonában az értékes vándorkupát. Második helyen aki Révfülöpről érkező Siffer Géza végzett 66 találattal. A tavalyi ezüstérmes pacsai Karikó Róbert 63 találattal idén a bronzérmet vehette át.

A verseny a veterán és a junior kategóriákban folytatódott. A veteránok versenyét Tóth Jenő, a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub elnöke nyerte meg Szili Ervin baki vadász előtt. Dr. Szűcs Szilárd balatongyöröki vadász a harmadik helyen végzett.

A fiatalok is kitűnően szerepeltek, hiszen teljesítményük megközelítette a felnőttek eredményét. Az őriszentpéteri Tuboly Mátyás az első, a keszthelyi Borsos Bence a második, a gyenesdiási Murmann Dániel a harmadik helyen végzett.

A fényképen balról jobbra: Siffer Géza, Endrődi Nikolett (aki 7 évesen nagyon büszke apukájára) Endrődi Roland és Karikó Róbert látható a dobogón. Mellettük Tóth Jenő klubelnök látható aki a díjakat adta át.

Forrás: Zalasport