elvették a polgármester vadászengedélyét a rendőrökVadőrök érték tetten szeptember végén Tiszatenyő fideszes polgármesterért, amint idegen területen vadászott - tudta meg a Népszava.
A Népszava úgy értesült, a települést harmadik ciklusban vezető politikusnál, Kazinczi Istvánnál házkutatást is tartott a rendőrség, ennek során egy őzet és négy nyulat találtak. Információik szerint a fideszes polgármester több jogszabály ellen is véthetett, például nem volt engedélye egyik állat elejtésére sem, illetve idegen területen - állítólag a tiszapüspöki Hofi Géza Vadásztársaság birtokán - vadászott. Kazinczinak egyébként van vadászvizsgája.

Úgy tudni, hogy a polgármester fegyvereit lefoglalták, vadászengedélyét pedig elvették a rendőrök. Ellene - a cselekmény körülményeitől függően - lopás, de akár természetkárosítás vagy állatkínzás miatt is eljárás indulhat.
Kazinczi egyébként nemrég vehette át az "Év Polgármestere Jász-Nagykun-Szolnok megyében" elnevezésű díjat Jászberényben, a megyei közgyűlés kihelyezett ülésén.

Forrás: HVG